Geheime Hofjes-tour

Prijs vanaf € 14,50 p.p. excl. BTW

De meeste hofjes zijn niet op het eerste oog zichtbaar. Ze liggen verscholen achter deuren en poorten. Onze enthousiaste gids helpt u ze te vinden en vertelt graag alles over de oorsprong en de geschiedenis van deze hofjes.

U krijgt bijvoorbeeld toegang tot het Wildemanshofje. Het in 1717 gebouwde hofje bood aanvankelijk plaats aan 24 bejaarde vrouwen van verschillende geloofsrichtingen. Op het monumentale poortgebouw staat een reusachtig beeld van een wildeman met knots. Een vergelijkbare wildeman sierde ook het familiewapen. Aan weerszijden van hem staan twee oude vrouwen die de ouderdom en de armoede verbeelden.

In 1849 werd het hofje gemoderniseerd. Toen werden de kruiskozijnen vervangen door de huidige vensters. Ook het plafond van de regentenkamer, die zich boven de hoofdingang bevindt, stamt uit die tijd. Op de binnenplaats bevindt zich een symmetrisch aangelegde tuin, met rondom oude leilinden. Hier staat een tweede beeld van een wildeman en twee oude waterputten.

De Geheime Hofjes-tour komt inclusief:

  • Professionele gids
  • Rondleiding

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen (startkosten), kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.